header image

Slovenka (2009)

Objavil: FlyGirl | 6.10.2009 | Brez komentarjev |

Na splošno nisem ljubitelj slovenskih filmov, zato grem navadno v kino le-te gledat z zadržkom. Kot se je izkazalo pri zadnjih dveh to sploh ni tako slabo, ker sem bila na koncu pozitivno presenečena. Govorim namreč o Lajfu in Slovenki.

Vseeno pa se ne morem znebit občutka, da so vsi slovenski filmi narejeni po istem kopitu. Vedno neki bizarni prizori seksa, nezadvoljni ljudje, čisto povprečno ali podpovprečno življenje navadnega Slovenčeka, ki ga v filmu navadno naredijo še bolj bednega kot dejansko je. Ne vem ali Slovenci res nismo sposobni narediti nekega bolj netipično slovenskega filma. Pa ni me zdaj treba križat in mi govorit, da itak pojma nimam o slovenski kinematografiji, ker to itak že sama vem, in res je, da se ni kaj prida veliko slovenskih filmov znašlo na mojem seznamu, ampak pač tako sama gledam na slovenske filme, ki sem jih pogledala.

Kakorkoli, Slovenka=prostitutka=študentka=Aleksandra. Štiri besede, ki na kratko povzamejo dramo mlade študentke, ki si denar služi z najstarejšo obrtjo na svetu. Kot da to ne bi bilo dovolj, si na grbo nakoplje banko, zvodnika, bivšega fanta in najboljšega prijatelja svojega očeta. Aleksandrine tegobe tako spremljamo nekaj mesecev, ko se na koncu za moje pojme kar malo premedlo vse skupaj konča.

Ocena: 8/10

Trailer:

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Drama, Film

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije